Pozvánka na kurz Architektura SGI UV2 13.-15.5. 2014

Pozvánka na kurz Architektura SGI UV2 13.-15.5. 2014

Centrum CERIT-SC pořádá ve spolupráci s SGI pokročilý kurz o architektuře systému SGI UV2 a optimalizaci aplikací pro běh na ní.

Primární cílovou skupinou jsou uživatelé aplikací s vysokou náročností na výkon, a uživatelé, kteří ke své práci využívají vlastní kód nebo existující aplikační kód modifikují.

Kurz je plánován na 2,5 dne, v termínu 13.-15.5.2014 v prostorách CERIT-SC v Brně, Šumavská 15 (viz http://www.cerit-sc.cz/cs/about/Contacts/).
Bude veden v angličtině, přednášejícím je expert SGI dr. Gabriel Koren. V případě zájmu je možné účastnit se videokonferenčně. Pořízení záznamu není možné.

Předpokládaná probíraná témata jsou:

Kapacita kurzu je omezena, zájemce prosíme, aby se registrovali na http://www.cerit-sc.cz/registrace/. V poznámce uveďte, dáváte-li přednost videokonferenci.

Praktické ukázky profilování a optimalizace bychom rádi předvedli na skutečných problémech a aplikacích, nejen na uměle vytvořených příkladech. Uvítáme proto vaše vstupy. K tomu potřebujeme:

Program by měl být schopen potenciálně využít významnou část UV2 v CERIT-SC (tj. alespoň desítky jader CPU nebo stovky GB RAM). Doba běhu na dodaných  vstupních datech by měla být v rozmezí 1-20 minut.

Během kurzu se za pomoci školícího tyto programy pokusíme co nejvíce vylepšit z pohledu efektivity jejich běhu na UV2. Přínosem pro vás tedy bude nejen samotný proces optimalizace ale i přímo jeho výsledek.

Prosíme o zaslání návrhů na takové problémy k řešení do 30.4.2014 na <ljocha@ics.muni.cz>.  Nedokážeme odhadnout, jak velký bude zájem, dovolí-li to rozsah kurzu, zahrneme do programu všechny.

Těšíme se na hojnou účast a zajímavé příspěvky k programu.

Aleš Křenek <ljocha@ics.muni.cz>
za tým CERIT-SC


Ivana Křenková, Thu Apr 24 07:40:00 CEST 2014