Školení únor 2023

Vážení uživatelé VO MetaCentrum.

Budeme rádi, pokud využijete pozvání na nadcházející praktický seminář o práci s NGI MetaCentrum. Níže naleznete základní informace:

Kdy: 7. 2. 2023 od 11:00. Předpokládaný konec mezi 16. a 17. hodinou.

Kde: Sídlo sdružení CESNET, budova Telehouse, Generála Píky 430/26, Praha 6.


Předpoklady: Zájemce o školení potřebuje mít vlastní notebook s možností připojení k WiFi síti a být registrovaným uživatelem MetaCentra. Uživatelé systému Windows by měli mít nainstalovaný vhodného ssh klienta, např. PuTTY.


Školení je určeno všem začínajícím a mírně pokročilým uživatelům a bude v českém jazyce.


Náplní školení bude v první teoretické části seznámení se s NGI MetaCentrum, od prvního přihlášení, až po sestavení vlastních dávkových úloh. Bude vysvětleno, jak se přihlásit na tzv. čelní uzel, jak si rezervovat výpočetní zdroje, jak se orientovat ve frontovém systému, jak efektivně pracovat s daty, jak si připravit dávkou či interaktivní úlohu a jakým základním chybám se vyvarovat.


V praktické (hands-on) části si ukážeme několik příkladů, kdy v dávkových a interaktivních úlohách např. využijeme kontejnerové řešení pomocí Singularity/Apptainer pro strojové účení (ML), představíme si ML aplikaci PyTorch a prostředí Matlab a budeme zpracovávat a analyzovat sekvenační data ze sekvenátorů Illumina.


Školení je kapacitně omezeno.

V případě dotazů či rezervace místa na školení nás kontaktujte na meta@cesnet.cz.
Další školení budeme pořádat v dubnu či květnu (přesné datum bude upřesněno).

V případě zájmu o samostatné školení (např. na konkrétní téma, v jiném termínu, pro menší skupinu uživatelů), se obraťte na meta@cesnet.cz se svým požadavkem.

Poslední změna:2023-01-25 17:21:20