Rušení diskových polí /storage/brno3-cerit/ a /storage/brno1-cerit/

Rušení diskových polí /storage/brno3-cerit/ a /storage/brno1-cerit/

Z důvodu poruchovosti a stáří jsme nedávno zrušili, nebo v dohledné době rušit plánujeme, stará disková pole Centra CERIT-SC:
    •    /storage/brno3-cerit/
    •    /storage/brno1-cerit/


Rušení /storage/brno3-cerit/

Nedávno jsme zrušili diskové pole /storage/brno3-cerit/ a data z /home adresářů jsme přesunuli do /storage/brno12-cerit/home/LOGIN/brno3  (alternativně přímo do /home, pokud byl na novém úložišti prázdný).
Dočasně zůstal funkční symlink /storage/brno3-cerit/home/LOGIN/…, který vede na stejná data na novém poli.  Od nynějška prosím používejte novou cestu ke stejným datům /storage/brno12-cerit/home/LOGIN/…

Všechna data z brno3 jsou již fyzicky přestěhována na nové pole! Není potřeba nic nikam kopírovat.
 

 
Rušení /storage/brno1-cerit/

V blízké budoucnosti začneme stěhovat data z diskového pole  /storage/brno1-cerit/ do /storage/brno12-cerit/home/LOGIN/brno1/.

Data přestěhujeme my, v době, kdy nebudou používána v úlohách.

Dočasně zůstane funkční symlink /storage/brno1-cerit/home/LOGIN/…, který povede na stejná data na novém poli. Ten bude po zrušení pole smazán a data budou dostupná jako  /storage/brno12-cerit/home/LOGIN/brno1/.
 

POZOR na poli  /storage/brno1-cerit/ jsou uložená také data z archivů starých, dávno zrušených diskových polí. Data z archivů neplánujeme přenášet automaticky! Pokud data z následujících archivů používáte, ozvěte se nám na meta@cesnet.cz, potřebná data překopírujeme rovněž do /storage/brno12-cerit/:
    •    /storage/brno4-cerit-hsm/
    •    /storage/brno7-cerit/
    •    /storage/jihlava1-cerit/
 

 

Výsledek

Jediným diskovým polem, připojeným do MetaCentra z Centra CERIT-SC, bude nadále /storage/brno12-cerit/ (storage-brno12-cerit.metacentrum.cz)
Všechna svá data najdete na diskovém poli /storage/brno12-cerit/home/LOGIN/… a symlinky na stará úložiště budou nejpozději v létě zrušeny.
 
S omluvou za komplikace a s přáním pěkného dne,
Vaše MetaCentrum
 

 


Ivana Křenková, Fri Jan 19 15:35:00 CET 2024