Změna nastavení svazku /scratch

Změna nastavení svazku /scratch

Dobrý den,

z důvodu získání lepšího přehledu o datech ve scratchích a možnosti identifikace starých nepotřebných dat kvůli promazávání, si Vás dovolujeme upozornit, že zápis do základního scratchového adresáře /scratch*/$USER bude od

 **** 1. května 2014 ZNEMOŽNĚN ****

tj. úlohy budou moci zapisovat pouze do přiděleného podadresáře /scratch*/$USER/job_JOBID.

Ujistěte se prosím, že Vaše skripty pracují s proměnnou $SCRATCHDIR, ukazatelem na scratchový prostor, který byl Vaší úloze při startu přidělen. Příklad ukázkového skriptu je dostupný na wiki.

Rovněž prosíme, abyste své nové úlohy zadávali s proměnnou $SCRATCHDIR (pokud využíváte scratche). V opačném případě skončí po tomto datu neúspěchem (nemožností zapsat data do základního scratchového adresáře).
Poznámka: Pokud práci s proměnnou $SCRATCHDIR využíváte již nyní, žádná změna se Vás nedotkne -- ve svých skriptech nemusíte nic upravovat.

Napište nám, pokud budete potřebovat pomoc s úpravou svých skriptů, či pokud by Vaše dlouhotrvající výpočty mohly být touto změnou postiženy. Napište nám rovněž, pokud ke svým výpočtům potřebujete zápis do základního scratchového adresáře např. z důvodu sdílení objemných dat mezi úlohami. V tomto případě Vám v základním scratchovém adresáři vytvoříme prostor určený pro uložení těchto dat.

Více informací o svazku /scratch najdete také na wiki: https://wiki.metacentrum.cz/wiki/Úložiště_scratch

S diky za pochopení a s přáním úspěšných výpočtů,

Ivana Křenková


Ivana Křenková, Tue Apr 01 10:51:00 CEST 2014