Nový HW v MetaCentru

Nový HW v MetaCentru

MetaCentrum bylo rozšířeno o nové clustery:

1) GPU cluster

galdor.metacentrum.cz vlastník CESNET, 20 uzlů, 1280 jader CPU a 80 GPU kartami NVIDIA A40, s následující specifikací každého uzlu:

Cluster je dostupný v prostředí plánovacího serveru @pbs-meta prostřednictvím standardních krátkých front a prioritní fronty gpu

Na GPU clusterech je možné využívat dockerové obrazy z NVIDIA GPU Cloud (NGC) -- nejpoužívanější prostředí pro vývoj machine learning a deep learning aplikací, HPC aplikací nebo vizualizaci akcelerovanou NVIDIA GPU kartami. Nasazení těchto aplikací je pak otázkou zkopírování odkazu na příslušný Docker obraz, jeho spuštění spuštění v Docker kontejneru v Singularity. Více informací najdete na https://wiki.metacentrum.cz/wiki/NVidia_deep_learning_frameworks

 

 

2)  CPU cluster

halmir.metacentrum.cz vlastník CESNET, 31 uzlů, 1984 jader CPU, s následující specifikací každého uzlu:

Cluster je dostupný v prostředí plánovacího serveru @pbs-meta prostřednictvím standardních krátkých front. Po otestování budou přidány i delší fronty.

Kompletní seznam aktuálně dostupných výpočetních serverů je na http://metavo.metacentrum.cz/pbsmon2/hardware.

Problémy s kompatibilitou některých aplikací s OS Debian11 průběžně řešíme rekompilací nových SW modulů. Pokud narazíte na problém u své aplikace, vyzkoušejte přidání modulu debian10-compat na začátek spouštěcího skriptu. Pokud problémy přetrvávají, dejte nám vědět na meta(at)cesnet.cz.


S přáním příjemného počítání,

MetaCentrum

 


Ivana Křenková, Fri Mar 11 23:40:00 CET 2022