Pozvanka na tradicni Seminar gridoveho pocitani - MetaCentrum

Pozvanka na tradicni Seminar gridoveho pocitani - MetaCentrum

Vážení uživatelé,

Rádi bychom Vás pozvali na tradiční Seminář MetaCentra, který se bude konat v Praze 12. a 13. dubna 2023.

SGP 2023 - FB

Společně s EOSC CZ jsme připravili bohatý program, který by Vás mohl zajímat.

První den akce bude věnován EOSC CZ aktivitám, především pak přípravě národní repozitářové platformy a ukládání/archivování výzkumných dat v ČR.

Druhý den pak proběhne Seminář gridového počítání 2023, který bude zaměřen na představení novinek a nových služeb, které MetaCentrum nabízí.

Mezi nimi budou například Singularity kontejnery, NVIDIA framework pro AI, Galaxy, grafická prostředí v OnDemand a Kubernetes, Jupyter Notebooky, Matlab (zvaná přednáška) a mnoho dalšího. Odpoledne se bude konat volitelný Hands-on workshop s omezenou kapacitou, kde si dozvíte mnoho zajímavého a pod vedením našich odborníků si můžete vyzkoušet témata, která Vás zajímají.

Protože chceme, aby Seminář odpovídal Vašim potřebám, budeme velmi rádi, když nám sdělíte, která témata Vás zajímají a co byste si chtěli vyzkoušet. Pokusíme se je zařadit do programu. Náměty prosím pište na meta@cesnet.cz.

Podrobnější informace a registraci najdete na stránce semináře: https://metavo.metacentrum.cz/cs/seminars/Seminar2023/index.html

Těšíme se na Vaši účast! Seminář proběhne v českém jazyce. 

 

Vaše MetaCentrum

 


Ivana Křenková, Tue Mar 14 21:40:00 CET 2023