Dokumentace MetaCentra se stěhuje

Dokumentace MetaCentra se stěhuje

Vážení uživatelé,

připravili jsme pro Vás novou dokumentaci MetaCentra, která je dostupná na https://docs.metacentrum.cz/ .

Obsah jsme strukturovali podle témat, která Vás zajímají, ta najdete v horní liště. Po rozkliknutí vybraného tématu se rozbalí pomocné menu vlevo s další navigací. V pravo je pak obsah s tématy obsaženými na stránce.

Do přípravy dokumentace jsme promítli i zpětnou vazbu, kterou jste nám poslali v dotazníku (děkujeme). Například jsme pročistili spoustu neaktuálních informací, které zůstávaly dohledatelné ve wiki a pokusili jsme se zpřehlednit výukové příklady.

Kvůli možnosti zpětného dohledání informací nebude původní dokumentace smazána hned, ale zůstane dočasně přístupná. Od konce března 2023 však není aktualizována!

 

Proč jsme zvolili jiný formát dokumentace a opustili wiki?

Jak jistě víte, probíhá integrace poskytovaných služeb do jednotné platformy e-INFRA CZ*. Součástí této integrace je sjednocení formátu všech uživatelských dokumentací. Do budoucna naši novou dokumentaci začleníme do společné dokumentace všech poskytovaných služeb v rámci aktivit e-INFRA CZ https://docs.e-infra.cz/.

-----
* e-INFRA CZ je infrastruktura pro vědu a výzkum, která spojuje a koordinuje aktivity tří českých e-infrastruktur: CESNET, CERIT-SC a IT4Innovations. Více informací naleznete na domovské stránce e-INFRA CZ https://www.e-infra.cz/

-----

Nová dokumentace stále prochází vývojem a změnami. V případě, že narazíte na jakékoliv problémy, nejasnosti nebo Vám něco chybí, dejte nám prosím vědět na e-mailu meta@cesnet.cz . Už teď přemýšlíme, jak pro Vás ještě lépe rozpracovat část dokumentace věnované instalacím SW.


S pozdravem,

tým MetaCentra


 


Ivana Křenková, Mon Apr 03 21:40:00 CEST 2023