Trvalé odstavení hiearchického úložiště CESNETu

26.-28.10.2018 - Trvalé odstavení hiearchického úložiště CESNETu

Vážený uživateli MetaCentra a datových úložišť CESNET,

rádi bychom Vás informovali, že hierarchické úložiště v Plzni (du1.cesnet.cz, v MetaCentru /storage/plzen2-archive) bude trvale odstaveno a zlikvidováno.

Pokud na tomto úložišti nemáte data, zbytek tohoto mailu pro Vás není relevantní.

Přenos všech Vašich dat z plzen2-archive bude proveden administrátory úložiště. V tomto mailu Vás seznámíme s harmonogramem a plánovaným postupem.

Data na /storage/plzen2-archive budou dne 26. 10. večer pro uživatele trvale znepřístupněna. Poté provedeme finální synchronizaci jejich aktuálního stavu do Ostravy, tj. du4.cesnet.cz, v MetaCentru /storage/du-cesnet (pozor, nový způsob pojmenování). Tam budou po dobu přesunu také pro uživatele nepřístupná.

Předpokládáme, že je zpřístupníme během večera v neděli 28. 10. Od toho okamžiku budou trvale dostupná v novém umístění v Ostravě.

Věnujte rovněž pozornost novým provozním pravidlům datových úložišť CESNETu, která zejména rozlišují politiku pro data trvalé hodnoty a pro dočasné zálohy. Na stránce https://du.cesnet.cz/cs/provozni_pravidla/start najdete plné znění pravidel, na https://du.cesnet.cz/cs/navody/faq/start#zachazeni_s_daty_typu_archiv_a_zalohy popis důležitých změn. Uživatelům MetaCentra jsou k dispozici obě politiky.

Data z Plzně považujeme za data trvalé povahy a budou přesunuta do trvalého archivu. Máte-li jakékoli dotazy nebo potřebujete-li s čímkoli pomoci, kontaktuje nás odpovědí na tento mail na support@cesnet.cz. Děkujeme za spolupráci.

S pozdravem,

Tým Metacentra a datových úložišť CESNET

 

 


Ivana Křenková, Wed Oct 24 13:46:00 CEST 2018